Sastojci: piljene teleće kosti za juhu i temeljce od pašne teladi iz ekološkog uzgoja.
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Dostupnost: Dostupno
DODANO
Težina:
Količina:
Detaljnije o proizvodu
Temeljci ili juhe od kostiju polako se vraćaju na jelovnike diljem naše zemlje. Dugo kuhanje kostiju do raspadanja te zamrzavanje želatinozne mase koja bi ostala nakon istog ponovno je u modi. Ne samo što je iznimno zdrava, jer sadrži sve esencijalne minerale pohranjene u kostima, juha od kostiju je i itekako ukusna. Samo mali komadić sočnog temeljca obogatiti će svako jelo i dodati mu ''ono nešto''. Teleće su kosti posebno cijenjene jer su bogate kolagenom i proizvode najukusniji i najgušći želatin. Kosti od pašnih životinja iz ekološkog uzgoja, prethodno profesionalno obrađene, uvijek će Vam biti na dohvat ruke za ukusnu juhu ili saft. Dobar tek!
Eko mesnica brand je tvrtke Domaće i fino d.o.o. (Fino.hr) a nastao je s ciljem okrupnjavanja proizvođača koji uzgajaju životinje na ekološki prihvatljiv način i plasmana ekološkog svježeg mesa i mesnih prerađevina na tržište Republike Hrvatske.
Trenutno u sustavu dobavljača postoji nekolicina isključivo hrvatskih uzgajivača teladi, junadi, svinja, ovaca i peradi. Svi proizvođači su ekološki certificirani od strane nadležnih tijela. Telad se uzgaja u sustavu krava-tele dok je mlada junad većinom iz pašnog (slobodnog uzgoja).
U uzgoju za potrebe mesnice prevladavaju pasmine goveda kao što su Angus, Slavonsko – srijemski podolac, Charolais, Limousin, Simental, Herefford te istoimene križane pasmine. U prehrani životinja niti u jednoj fazi uzgoja se ne koriste koncentrati niti umjetna sredstva i stimulansi za rast već se sve odvija na prirodan način.
Osim na uzgoj i porijeklo mesa, poseban naglasak stavlja se na svježinu mesa koja se postiže brzom i kvalitetnom obradom te transportom nakon klanja i odležavanja.
Takvo meso idealno je za zamrzavanje te će nakon odmrzavanja biti prikladno za upotrebu 2-3 dana bez promjene boje, mirisa i okusa.
Domaće i fino d.o.o. posjeduje registrirani objekt u Zagrebu gdje stručno osoblje vrši obradu i pakiranje svježeg mesa te naposljetku pripremu za isporuku krajnjim kupcima na adresu. Cijelokupna proizvodnja je primjerena HACCP standardima te zadovoljava sve propise u skladu s važećim zakonima te kontroli svih nadležnih institucija u prometu s hranom životinjskog podrijetla u Republici Hrvatskoj i EU.
Uz svježe meso, u ponudi su i suhomesnati proizvodi te razne prerađevine (kobasice polutrajne i svježe) bez aditiva, kemijskih dodataka i nitrinih soli. Uz online prodajno mjesto, tvrtka posjeduje i mesnicu na Trgu Francuske Republike 6 u Zagrebu, na popularnom Kegliću. U budućnosti plan je i ulaganje u vlastitu farmu junadi, teladi i svinja s vlastitom klaonicom i modernim i većim objektom za obradu, rasijecanje, dimljenje i zrenje čime bi se povećali trenutni proizvodni kapaciteti i svježeg i prerađenog mesa.